evandeveen cover
Nederlands / English 

didactiek en toetsing voor docenten en trainers

artikelen, boeken, filmpjes

Tekening bij ...borgen of zorgen?

Samen met Martine Pol en George Moerkerke schreef Evelyn "De toetscommissie: borgen of zorgen?" in HO management, vakblad voor management en bestuur van hbo- en wo-instellingen (april 2018)

logo Examens, Tijdschrift voor de toetspraktijk

Voor de rubriek "Klopt dit wel?" in Examens, Tijdschrift voor de toetspraktijk, schreef Evelyn enkele stukken.
Met strikvragen toets je kritisch denken. Klopt dit wel? (november 2017)
Met meerkeuzevragen kun je (meer dan) alleen reproductie toetsen (Samen met Jackelien ter Burg) (mei 2016)

logo linkedin

Evelyn publiceert zo nu en dan op LinkedIn over trainen en toetsen:

Niet alleen de gelegenheid maakt de dief. Bij toetsing op afstand is het makkelijker frauderen. Maar 'mogelijkheid' is niet de enige factor in het spel. (25 mei 2020)

Snel omschakelen naar toetsen op afstand. Het is een hele klus om je toetsen aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid waarin we alles op afstand doen. Maar... veel is ook hetzelfde! (11 mei 2020)

Hoe het coöperatieprincipe de strikvraag de das om doet: Taalkundig gezien kan de strikvraag niet. (12 juli 2017)

Even at Harvard, students don't read the book. Unless... Hoe Harvard professor Eric Mazur toetsing inzet om studenten aan het leren te krijgen. (27 november 2015)

Op het verkeerde been. Hoe je iets kunt weten en toch het foute antwoord geven. Illustreert één van de manieren waarop een vraag onbetrouwbaar kan meten. (14 mei 2015)

Seriously? Advice for tricky teaching situations. Wat doen ervaren tutoren wanneer de dingen niet gaan zoals gepland? (2 december 2014)


Evelyn heeft een boek geschreven over het ontwerpen van toetsopdrachten. Het boek geeft praktische antwoorden op vragen als: hoe pak ik het ontwerp van een ingewikkelde toetsopdracht aan? Wat moet er allemaal in de opdrachtomschrijving staan? Hoe maak ik een goed beoordelingsformulier? En hoe ontwerp ik een goede opdracht voor groepswerk?
(Lees meer...)
Uitgeverij: communicatiereeks.nl. ISBN 978-90-825499-0-4 (26 oktober 2016)

boeken

Evelyn is mede-auteur van het hoofdstuk "Management Educators are Asleep at the Wheel: Integrating the Topic of Sleep into Management Education." C. M. Barnes, M. E. Schouten & E. van de Veen
in het boek Work and Sleep. J. Barling, C. M. Barnes, E. Carleton & D. T. Wagner (Eds.) Oxford University Press: London. ISBN 9780190217662 (21 april 2016)


Samen met de TU Delft maakte Evelyn dit filmpje waarin toetsanalyse wordt uitgelegd aan de hand van een analogie.
Klik het icoon om de video in YouTube af te spelen, of klik hier om de video op je eigen apparaat af te spelen.


Email: info@evandeveen.nl privacy verklaring website by waterlily-unlimited V8.0