evandeveen cover
Nederlands / English 

hoe maak ik een toetsopdracht?

"Handleiding voor toetsopdrachten en beoordelingsformulieren in het hoger onderwijs"

boekomslag hoe maak ik een toetsopdracht


Introductie van het boek

Evelyn heeft een boek geschreven over het ontwerpen van toetsopdrachten. Het boek geeft praktische antwoorden op vragen als: hoe pak ik het ontwerp van een ingewikkelde toetsopdracht aan? Wat moet er allemaal in de opdrachtomschrijving staan? Hoe maak ik een goed beoordelingsformulier? En hoe ontwerp ik een goede opdracht voor groepswerk?

Een tweetalig boek?!
Het boek is een tweetalige uitgave: Nederlands en Engels. Dat is handig voor docenten die geen Nederlands spreken, maar ook voor Nederlandstalige docenten die in een Engelstalige onderwijsomgeving werken. Je kunt lezen in je eigen taal, en hebt toch alle relevante Engelse terminologie bij de hand.
(English description...)

Neem hier een kijkje in het boek.

Je kunt het boek bestellen bij de betere boekhandel, of hier bij Libris of hier bij Bol.
Als je tien of meer exemplaren wilt bestellen, neem dan contact op met de uitgever.


Wat anderen schreven over dit boek


"Wat een ontzettend goed boek heb je geschreven!! Complexe materie heel helder uitgelegd en met duidelijke voorbeelden. […] Echt een top boek!!"

- Karin de Galan, oprichter School voor Training  

"[Het boek] leest heerlijk vlot weg en ik heb er een hoop van opgestoken, ik kijk nu weer met een nieuwe kritischere bril naar onze eigen beoordelingen."

- Margie Grob, docententrainer en onderwijsadviseur, TU Delft  

"In tegenstelling tot eerdere boeken over het onderwerp besteedt dit boek veel aandacht aan de kwaliteitseisen bij een toetsopdracht. Het realiseren van die kwaliteitseisen is ingewikkeld en de auteur is er in geslaagd om op een heldere en toegankelijke manier te laten zien hoe dat mogelijk is. De sterke kant van het boek is dat het werkt met herkenbare uitgewerkte voorbeelden en veelgemaakt fouten relateert aan bruikbare richtlijnen, tips en formulieren.
Om die redenen adviseer ik hogescholen en universiteiten dit boek op te nemen in de literatuur voor de Basiskwalificatie Examinering. Omdat het boek nederlands- én engelstalig is kunnen ook engelstalige docenten van de inzichten profiteren."

- Rob Kayzel, onderwijsadviseur Hogeschool van Amsterdam, in Onderzoek van Onderwijs, jaargang 45, nummer 3 (december 2016)  

"Evelyn heeft een helder en praktisch boek geschreven over het toetsen met opdrachten, zoals essays en presentaties. Ze begeleidt de lezer stap voor stap in het ontwerpen van een goede opdracht. Ik beveel haar boek dan ook van harte aan binnen mijn didactische trainingen."

- Dr. Cornelia de Haan, Bureau Coaching Hoger Onderwijs  

"Het boekje (is) een aanrader voor ieder die regelmatig opdrachten voor studenten in het WO of HO ontwerpt. Maar ook voor het volwassenonderwijs en het voortgezet onderwijs kan het zijn waarde bewijzen."

- Hans Havinga, HavingaCom, docent communicatie  


qr

Overzicht van formulieren

Onderstaand diagram laat zien hoe de verschillende formulieren die in het boek worden gebruikt met elkaar samenhangen. Klik op een ikoon om een leeg formulier te downloaden.


Hoofdstuk 2. Sjabloon opdrachtspecificatie
Hoofdstuk 3. Sjabloon opdrachtomschrijving
Hoofdstuk 4. Sjabloon beoordelingsformulier
(English forms...)


Email: info@evandeveen.nl privacy verklaring website by waterlily-unlimited V8.0