evandeveen cover
Nederlands / English 

didactiek en toetsing voor docenten en trainers

cv en opdrachtgevers

E van de Veen

meer over Evelyn

Evelyn van de Veen is sinds 2000 werkzaam als docent en trainer. Ze combineert ervaring met een stevige conceptuele basis, en is opgeleid door Karin de Galan (School voor Training). Sinds 2012 werkt zij als zelfstandig trainer met haar bedrijf evandeveen.

Van 2007 tot 2012 was Evelyn docententrainer in het team Hoger Onderwijs bij het Centrum voor Nascholing (CNA) in Amsterdam. Daar ontwikkelde en gaf ze didactische trainingen voor docenten in het Hoger Onderwijs, zowel in het Nederlands als in het Engels. Ze heeft veel ervaring in het opzetten en verzorgen van trainingen voor docenten die effectiever willen lesgeven in het Engels.

Voordat zij bij CNA ging werken, werkte Evelyn voor de Technische Universiteit Delft. Eerst als docent Engels, later als docententrainer en onderwijsadviseur. In die rol gaf zij o.a. docententrainingen in Kuala Lumpur (Maleisië) en Ernakulam (India).

Zij heeft een doctoraal in Klassieke Talen van de Rijks Universiteit Groningen, en een MSc in Informatica van de University of Edinburgh. Na haar studie werkte zij ruim zeven jaar als onderzoeker en manager bij Canon Research Centre Europe in de buurt van Londen.


Logo Logo
Logo Logo
Logo Logo Logo
Logo Logo

opdrachtgevers

evandeveen verzorgt toetsmodules van BKO trajecten, maatwerktrainingen en workshops.

Opdrachtgevers zijn onder andere TU Delft, TU Eindhoven, UNESCO-IHE Institute for Water Education, Hanzehogeschool Groningen, Universiteit van Amsterdam, Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO Congres Toetsen en Examineren in het Hoger Onderwijs), Vereniging Hogescholen, International Institute of Social Studies (ISS), University of Aruba.


artikelen, boeken, filmpjes

Tekening bij ...borgen of zorgen?

Samen met Martine Pol en George Moerkerke schreef Evelyn "De toetscommissie: borgen of zorgen?" in HO management, vakblad voor management en bestuur van hbo- en wo-instellingen (april 2018)

logo Examens, Tijdschrift voor de toetspraktijk

Voor de rubriek "Klopt dit wel?" in Examens, Tijdschrift voor de toetspraktijk, schreef Evelyn enkele stukken.
Met strikvragen toets je kritisch denken. Klopt dit wel? (november 2017)
Met meerkeuzevragen kun je (meer dan) alleen reproductie toetsen (Samen met Jackelien ter Burg) (mei 2016)

logo linkedin

Evelyn publiceert zo nu en dan op LinkedIn over trainen en toetsen:

Hoe het coöperatieprincipe de strikvraag de das om doet: Taalkundig gezien kan de strikvraag niet. (12 juli 2017)

Even at Harvard, students don't read the book. Unless... Hoe Harvard professor Eric Mazur toetsing inzet om studenten aan het leren te krijgen. (27 november 2015)

Op het verkeerde been. Hoe je iets kunt weten en toch het foute antwoord geven. Illustreert één van de manieren waarop een vraag onbetrouwbaar kan meten. (14 mei 2015)

Seriously? Advice for tricky teaching situations. Wat doen ervaren tutoren wanneer de dingen niet gaan zoals gepland? (2 december 2014)

Evelyn heeft een boek geschreven over het ontwerpen van toetsopdrachten. Het boek geeft praktische antwoorden op vragen als: hoe pak ik het ontwerp van een ingewikkelde toetsopdracht aan? Wat moet er allemaal in de opdrachtomschrijving staan? Hoe maak ik een goed beoordelingsformulier? En hoe ontwerp ik een goede opdracht voor groepswerk?
(Lees meer...)
Uitgeverij: communicatiereeks.nl. ISBN 978-90-825499-0-4 (26 oktober 2016)

boeken

Evelyn is mede-auteur van het hoofdstuk "Management Educators are Asleep at the Wheel: Integrating the Topic of Sleep into Management Education." C. M. Barnes, M. E. Schouten & E. van de Veen
in het boek Work and Sleep. J. Barling, C. M. Barnes, E. Carleton & D. T. Wagner (Eds.) Oxford University Press: London. ISBN 9780190217662 (21 april 2016)

Samen met de TU Delft maakte Evelyn dit filmpje waarin toetsanalyse wordt uitgelegd aan de hand van een analogie.
Klik het icoon om de video in YouTube af te spelen, of klik hier om de video op je eigen apparaat af te spelen.